«  Terug naar overzicht

Werkplein Drentsche Aa start met 8TING

In januari 2017 gaat, na Werkplein Enschede, ook het Werkplein Drentsche Aa (de sociale dienst voor de gemeenten Aa en HunzeAssen en Tynaarlo)  van start met de inzet van het 8TING platform om werkzoekenden nog meer persoonlijke aandacht te geven.

Remco Bruggink, organisatieadviseur van Werkplein Drentsche Aa legt uit: “Wij omarmen de gedachte dat werkzoekenden beter gedijen bij een aanpak waarin de behoeften van de werkzoekenden centraal staan. Zo erkennen wij dat niet iedereen direct in staat is om aan het werk te gaan, maar dat in sommige gevallen er eerst nog aan een aantal zaken gewerkt moet worden. Wij hebben onze visie en werkwijze hier al op ingericht, maar konden hiervoor nog geen digitale omgeving vinden die de werkzoekenden maar ook onze werkcoaches kon ondersteunen. Wij zijn erg enthousiast over de interactieve mogelijkheden die het 8TING platform ons biedt. Als onderdeel van een regio-brede verkenning naar een systeem dat ons en onze klanten slim en simpel kan ondersteunen, gaan wij met enthousiasme de aankomende 6 maanden 8TING inzetten.”

Wouter Klunder van 8TING: “Werkplein Drentsche Aa geeft ons de mogelijkheid om nog meer te leren over hoe we mensen weer in hun kracht kunnen zetten door persoonlijke digitale aandacht op maat te geven. Wij zien dagelijks in Enschede hoe de inzet van 8TING de werkcoaches meer overzicht en inzicht geeft, hoe zij werkzoekenden weer goed in beeld krijgen en ze op maat en op een efficiente wijze kunnen begeleiden. Dit heeft een positief effect op de uitstroom cijfers, de motivatie van de werkzoekende en de werkzaamheden van werkcoaches".