8TING 2022 / Diensten / Data-analyse en visualisatie

Data-analyse en visualisatie

Data is kennis en kennis is nodig om te verbeteren. 8ting helpt organisaties om data in kaart te brengen, deze data te begrijpen en deze kennis vervolgens om te zetten in acties. Uiteraard met het doel om het individu zo goed mogelijk te helpen. Zo ontwikkelen we jouw klantproces in data, of trend- en voorspellende analyses. Net wat er nodig is om aan de datavragen uit jouw organisatie of van jouw opdrachtgevers tegemoet te komen.


Inventarisatie

Voor we de BI-tools erbij pakken en visualisaties bouwen, gaan we eerst samen in gesprek over jouw wensen: welke vragen wil je beantwoorden, wat zijn je wensen en welke data is er al beschikbaar? Door hier eerst de aandacht aan te besteden zorgen we ervoor dat we jouw (en onze) tijd zo efficiënt mogelijk gebruiken en niet zomaar wat gaan bouwen. Tijdens de inventarisatie kijken we typisch naar jouw databronnen, definiëren we KPI's en maken we schetsen van het dashboard. Hierbij houden wij vanaf het begin rekening met de eindgebruiker: wie gaat het dashboard straks gebruiken en wat moet hij of zij in één oogopslag kunnen zien? 


Dashboard ontwikkeling

Na de inventarisatie gaan we aan de slag met het ontwikkelen van jouw dashboard. Dit doen we kort-cyclisch. Dat houdt in dat jij voldoende sturing en controle over de ontwikkeling van het dashboard ervaart en dat er voldoende ruimte is voor het opvragen en verwerken van feedback van de eindgebruiker(s). Deze tussentijdse feedback gebruiken we om het dashboard zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en tijdig aanpassingen te maken in de berekeningen en/of visualisaties. Bij het ontwerp van het dashboard en de visualisaties houden we rekening met jouw huisstijl.Overdracht

Nadat we een dashboard hebben opgeleverd dat aansluit bij jouw wensen en organisatie zijn we nog niet klaar. Wij bij 8ting vinden een goede kennisoverdracht namelijk van groot belang: een dashboard voor jouw organisatie moet immers ook kunnen worden onderhouden door een van jouw medewerkers. In dit kader zorgen we voor een complete kennisoverdracht, inclusief werkinstructie en tipsheet. Op deze manier zorgen we ervoor dat je dashboard op de lange termijn ingezet kan blijven worden. En in het geval dat overname (nog) niet mogelijk is, of je graag wilt dat wij het dashboard verder doorontwikkelen, helpen we je hier uiteraard ook graag verder mee! Benieuwd naar wat wij zoal voor onze klanten hebben ontwikkeld? Lees hier meer over hoe wij bij Gemeente Enschede een dashboard inclusief forecast hebben gemaakt.

Neem contact met ons op

8ting

DATAGEDREVEN SOCIALE INNOVATIE

+31 (0)6 1475 7634 - info@8ting.nl

Moutlaan 20, 7523 MD Enschede

KvK 65103793