8TING 2022 / Cases / Training Datagedreven Sociaal Werk

Maatwerktraining Datagedreven Sociaal Werk


8ting bundelt haar krachten met Datogether. Wij vinden dat organisaties in het sociaal domein hun dienstverlening voor kwetsbare inwoners substantieel kunnen verbeteren (optimaliseren) op basis van data. Wij staan ervoor om zoveel mogelijk sociale organisaties daarmee te helpen. Daartoe hebben wij een aantrekkelijke, modulaire training ontwikkeld, die we als maatwerktraining aanbieden. De training start bij deelname van zes organisaties. 

Kom dan gauw in contact met ons en verken vrijblijvend met onze collega Anne Regelink de mogelijkheden. Anne neemt binnen twee werkdagen contact met je op.


Kernprogramma Datagedreven Sociaal Werk

Het programma is gericht op praktische toepassing. Het programma is modulair inzetbaar en aan te vullen met andere, niet vermelde modules, afhankelijk van de vraag of behoefte van jouw organisatie. Denk hierbij aan de A3-online methodiek, verdieping op datapreparatie en -toegankelijkheid, dashboarding of op het gebruik van data: leren en verantwoorden.

Uitgaande van onderstaand kernprogramma, werkt aan het eind van de training één team of werksoort van jouw organisatie datagedreven! En je hebt de kennis en kunde in huis om zelfstandig verder te gaan met datagedreven werken en de implementatie hiervan. De deelnemers krijgen aan het eind een certificaat van deelname. 

We werken aan de hand van het data-volwassenheidsmodel van Datogether en het datamodel 'klantproces in data' van 8ting. Neem contact op voor meer informatie. Onze trainers zijn experts op het gebied van datagedreven werken. Zij zetten hun uitgebreide ervaring met organisaties in het sociaal domein in om jou verder te helpen.

Het kernprogramma bestaat uit de volgende modules:


De aanpak

Na je aanmelding voor contact en meer informatie, word er binnen twee werkdagen contact met je opgenomen. We plannen een intake-gesprek en horen graag wie je bent, waar de behoefte van jouw organisatie ligt en waarom training op dit moment voor jouw organisatie passend is. We kijken ook of je samen met andere organisaties kunt starten.

De basis van onze training bestaat uit toepassing van theorie in de eigen praktijk. Je gaat dus direct met het geleerde aan de slag in jouw eigen organisatie. Je leert hoe jouw team of werksoort datagedreven wordt en hoe je datagedreven werken verder kan brengen in jouw eigen organisatie. Daarom volg je deze training idealiter met z'n drieen (zie ook onder): iemand van beleid, van de data en van het primaire proces.


Praktische informatie  

Duur: 6 dagen (middag & avond) 

Tijd tussen modules: drie weken

Trainingslocaties: nader te bepalen – wij verwachten de training op locatie te kunnen geven. Bij voorkeur op locatie bij deelnemers en zoveel mogelijk centraal in het land. Mochten de COVID-19 maatregelen hiertoe aanleiding gegeven is het mogelijk dat (een deel) van de training digitaal wordt gegeven. 

Tijdsinvestering: 1 x per 3 weken een middag & avond, inclusief avondeten, koffie/thee en trainingsmaterialen.

Huiswerk per drie weken:

Doorlooptijd: 4,5 maand 

Wat verwachten we: 

Van elke organisatie verwachten we dat er drie medewerkers aansluiten die de ambitie hebben om meer met data te doen.  

Wie specifiek: iemand vanuit bestuur of beleid, een datawerker* en een medewerker uit het primair proces. 

*Datawerker: bijvoorbeeld IT-ers, data-adviseurs, informatiemanagers, registratie specialisten, financiële adminstrateurs, etc. Belangrijk is dat degene beschikt over een analytisch denkvermogen en de ambitie heeft om meer met data te willen doen.

Deelname aan minimaal 4 van de 6 modules is vereist voor certificaat van deelname.

Qua software is het handig om de beschikking te hebben over Excel. Het is niet nodig om een visualisatie-pakket (Qlik Sense, Tableau, PowerBI) ter beschikking te hebben. We raden wel aan om je daar alvast op te orienteren. In de training krijg je voorbeelden met dummy-data en dashboards uitgewerkt in MS Excel en MS PowerBI aangereikt.

Tarieven per organisatie:

We rekenen één tarief per deelnemede organisatie. Neem contact op voor meer informatie.

Meer informatie en aanmelden

Neem contact met ons op

8ting

DATAGEDREVEN SOCIALE INNOVATIE

+31 (0)6 1475 7634 - info@8ting.nl

Moutlaan 20, 7523 MD Enschede

KvK 65103793