8TING 2022 / Diensten / startpakket datagedreven werken sociaal domein

Startpakket datagedreven werken 

Speciaal voor kleinere organisaties hebben we een pakket vastgesteld om snel te kunnen starten met datagedreven werken. Dit pakket bevat vier modules waarbij we in 3 maanden tijd één team begeleiden naar datagedreven werken. Dit pakket bestaat uit:


Workshop datagedreven werken

Dit vormt het startpunt van het traject, waarbij we stilstaan bij het hoe en waarom van datagedreven werken, de klantreis in data doornemen en het datamaturitymodel. Aan de hand hiervan geven we een stappenplan om drie maanden later datagedreven te kunnen werken. De workshop duurt ongeveer een dagdeel.

Impactmeting
Met het team stellen we een impactmeting op die bij cliënten meet wat de impact is van de geleverde dienstverlening. Samen met het team zetten we deze uit en verzamelen we de gegevens.

Fit-gap analyse
We doen een inventarisatie welke kengetallen uit het klantproces inzichtelijk gemaakt kunnen worden. Is er bekend hoeveel mensen er per dienst worden geholpen? Is er bekend hoeveel er worden doorverwezen? We kijken in de beschikbare systemen of dit soort vragen al te beantwoorden zijn en kijken welke gegevens er nog missen en later verzameld kunnen worden.

Dashboard
In het laatste deel van deel van het traject maken we een basisdashboard met de belangrijkste kengetallen uit de klantreis in data en de resultaten van de uitgevoerde impactmeting.

Neem contact met ons op

8ting

DATAGEDREVEN SOCIALE INNOVATIE

+31 (0)6 1475 7634 - info@8ting.nl

Moutlaan 20, 7523 MD Enschede

KvK 65103793