8TING 2022 / Diensten / Advies

Advies - grip op sociaal domein

8ting team consultancy

8ting helpt organisaties om grip te krijgen op uitgaven en kwaliteit van dienstverlening in het sociaal domein met behulp van datagedreven oplossingen.

Vaak gaat het om de gezamelijke opgave van 'meer sociale basis, minder maatwerk'; meer preventie, normaliseren en wijkgericht werken, zodat de maatwerkhulp ook in de toekomst beschikbaar blijft voor de inwoner die dat écht nodig heeft. Bij die gezamelijke opgave van gemeente, partners en inwoners(initiatieven) is behoefte aan inzicht om te kunnen monitoren en bijsturen.


In de basis zien wij dat er behoefte is aan inzichten over uitgaven, gebruik van voorzieningen, inwoner ervaringen en maatschappelijke resultaten:

 


Wij helpen gemeenten, zorg- en welzijnsaanbieders om tot de juiste inzichten te komen en daar daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Dat doen we onder andere door middel van advies en / of kwartiermakerschap.

Advies begint vaak met een inventarisatie, quickscan of een fit-gap analyse, om de vraag en de 'data stand van zaken' helder te krijgen. Jouw vraag staat daarbij centraal, waarbij je van ons kunt verwachten dat wij onze expertise met jou willen delen en jou helpen om bottom-up met data aan de slag te gaan.


Zoals je bij de 'cases' en 'diensten' kunt zien, leveren we advies bij trend- en voorspelanalyses tot impactmetingen tot datastrategie, de data-organisatie en data training- en ontwikkelvraagstukken. Bij sommige organisaties zijn we langere periode betrokken, bij andere gaat het om eenmalige adviesprojecten.


Wij worden gevraagd:

Neem contact met ons op

8ting

DATAGEDREVEN SOCIALE INNOVATIE

+31 (0)6 1475 7634 - info@8ting.nl

Moutlaan 20, 7523 MD Enschede

KvK 65103793