8TING 2022 / Cases / In de logistiek

In de logistiek: mensen vinden & binden


Mensen stapjes laten zetten richting de logistieke sector in Twente, dat is het doel van In de Logistiek. En dat is hard nodig! Het aantal vacatures in de logistiek groeit enorm. Een groot aantal werknemers gaat in de komende jaren met pensioen, en de logistiek in Twente groeit; logistieke hotspot Port of Twente heeft de ambitie om in de top 5 te komen van logistieke hotspots in Nederland.

8ting heeft Port of Twente geholpen bij de implementatie en het contentmanagement van het Tingit-platform. Daarnaast hebben wij de dashboards over het gebruik gemaakt, zodat altijd inzichtelijk is hoe de inwoners Indelogistiek weten te vinden, en hoe Indelogistiek inwoners weet te binden aan de logistieke sector.


Arbeidspotentieel in Twente
Het Twents Huis van de Logistiek (onderdeel van Port of Twente) wil zowel werkenden als niet-werkenden aanspreken om de vacatures in te vullen. Hierbij wordt gefocust op de aantrekkelijkheid van de sector en de ruime opleidingsmogelijkheden. 8ting richt een communicatie-/informatieplatform in voor het Twents Huis van de Logistiek, om het Twents arbeidspotentieel te bereiken, leren kennen, inspireren, ontwikkelen, faciliteren en ondersteunen in een zoektocht naar een baan in de logistiek.


Mensen vinden
Via een grote marketingcampagne, opgezet met behulp van GetFluid, worden diverse doelgroepen aangesproken waaronder bijvoorbeeld zij-instromers en studenten. Zij worden geprikkeld om naar de website www.indelogistiek.nl te gaan, een account aan te maken op het communicatieplatform en de bijbehorende app te downloaden.

   


Mensen binden
De gebruiker maakt een profiel aan en krijgt relevante informatie aangeboden op basis van zijn of haar interesses en/of competenties. Die informatie varieert van tips voor het zoeken van een passende baan, tot informatie over beschikbare opleidingen en het uitnodigen voor evenementen zoals banenmarkten. Ook kan de gebruiker relevante vacatures bekijken en krijgt elke gebruiker een contactpersoon toegewezen waar online contact mee plaatsvindt. Deze contactpersoon is er om vragen te beantwoorden, advies te geven en fungeert ook als schakel tussen andere partijen zoals leerwerkloketten.

Met het gebruik van de app kan de logistieke sector mensen aan zich binden en vasthouden.


  

Neem contact met ons op

8ting

DATAGEDREVEN SOCIALE INNOVATIE

+31 (0)6 1475 7634 - info@8ting.nl

Moutlaan 20, 7523 MD Enschede

KvK 65103793