Over ons

8TING heeft zich als doel heeft gesteld om met mens en technologie een revolutie in het sociale domein teweeg te brengen. Waar in het sociale domein de mens vaak ondergeschikt aan de structuur gemaakt wordt, gebruikt 8TING technologische middelen in dienst van de mens. Daardoor kunnen veel zaken in het sociale domein flexibeler, effectiever, efficiƫnter en vooral met meer aandacht voor het individu.

Waarom we het doen

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of de samenleving in het algemeen, leven vaak in een systeem van sancties en strafkortingen. Als iets niet volgens de regels gaat, voelen ze dat in hun portemonnee. Er is onvoldoende aansluiting bij hun belevingswereld. Maatwerk ontbreekt. Dit houdt vaak in dat de afstand van deze persoon tot de arbeidsmarkt of de samenleving verder toeneemt. Evenals de sociaal-maatschappelijke problematiek.

Maar het lage zelfbeeld van deze mensen kan worden bijgesteld. Mensen kunnen weer vertrouwen in zichzelf krijgen. Ze kunnen geschikte vacatures vinden, succesvol zijn met solliciteren. Ze kunnen weer in contact met anderen komen en hun eigen problemen oplossen. Waarde toevoegen in bedrijven, het gezin en de buurt. Weer meedoen in de maatschappij. Daarom is 8TING ontstaan.

Wij zijn mensen-mensen en vinden dat iedereen bij de wereld hoort en belangrijk is. Wij willen gemeenten helpen om zoveel mogelijk mensen bij de maatschappij te betrekken en weer in beweging te krijgen. Zo effectief, efficiƫnt en menselijk mogelijk. 8TING gelooft dat dit alleen kan door mensen in hun kracht te zetten. Via persoonlijke en positieve begeleiding. Pas dan zijn mensen met een afstand tot de maatschappij klaar om ook echt weer mee te doen.