«  Terug naar overzicht

Wetenschappelijk onderzoek laat zien: GezelschApp activeert ouderen

In het afgelopen jaar is in samenwerking met Roessingh Research and Development, Alifa, Gemeente Enschede en Present Media het 8ting platform en app ingezet als ‘de GezelschApp’.

In de GezelschApp krijgen deelnemers een actueel overzicht van activiteiten in hun buurt op een presenteerblaadje. Omdat het leuker is om samen activiteiten te ondernemen kunnen zij andere deelnemers met gemeenschappelijke interesses uitnodigen.

Daarnaast hebben welzijnscoaches met de GezelschApp overzicht en inzicht in welke deelnemers (extra) aandacht nodig hebben. De GezelschApp stelt hen in staat om met de deelnemers intensief, gericht en persoonlijke te communiceren.


De resultaten: de GezelschApp leidt tot sociale activering

Met gepaste trots presenteren wij nu de resultaten van het onderzoek naar de effecten van de GezelschApp:

o   De GezelschApp voorziet in een behoefte, door gebruik te maken van de GezelschApp maken de deelnemers een beweging naar meer contacten en deelname aan meer activiteit. Dit haalt de deelnemers uit hun sociale isolement en leidt tot sociale activering.

o   Tijdens de pilotperiode is de GezelschApp gegroeid van technologie naar dienst. Deelnemers gebruiken de app om op een laagdrempelige manier informatie te krijgen over activiteiten in de omgeving en met elkaar in contact te komen.

o   Ontwikkeling van technologie stopt nooit. De focusgroep-bijeenkomsten hebben tal van verbeterpunten aan het licht gebracht die het gebruikersgemak en de gebruikerservaring kunnen verbeteren.

o   De GezelschApp wordt gebruikt door de doelgroep, ook na een langere periode, en 59% wil de app graag blijven gebruiken. Dit zal mede komen door de actieve benadering van de deelnemers door berichtjes en de koppeling van deelnemers aan een coach, die ze kan helpen en activeren.

Wilt u het rapport ontvangen?

Wilt u het hele rapport van Roessingh Research and Development graag ontvangen of bent u net als ons ontzettend gedreven om ook een positieve bijdrage te leveren aan de sociale activering van ouderen?

Neem dan contact met ons op via: info@8ting.nl. 

Voor meer informatie over de GezelschApp kunt u ook naar: http://www.gezelschapp.nu