«  Terug naar overzicht

Waarom typt een coach nog 100x hetzelfde bericht?

In de commerciële sector werken slimme sales- en marketing teams al jaren met berichten templates: standaard, maar gepersonaliseerde emails, smsjes en appjes om efficiënter en effectiever te werken.

5 voordelen van het gebruik van berichten templates op het werkplein

Ook in het sociaal domein is dit ‘laaghangend fruit’. Er zijn namelijk legio situaties waarin we veelvoudig dezelfde berichten naar verschillende mensen sturen. Het steeds opnieuw bedenken en schrijven van deze berichten kost onnodig veel tijd en kan daarnaast veel effectiever.

Elke seconde die een coach onnodig aan administratie en repetitieve werkzaamheden besteedt, wordt niet in de klant gestoken. Terwijl we weten dat persoonlijke aandacht het verschil maakt.

Daarom vandaag 5 voordelen van het gebruik van email, sms en app- templates in het sociaal domein:

  1. Stuur meerdere mensen tegelijkertijd hetzelfde bericht. Vaak wil je meerdere mensen aanschrijven over hetzelfde onderwerp. 'Ik wil je uitnodigen voor een workshop', 'Je was afwezig, maar hebt je niet afgemeld'. Templates stellen je in staat om dezelfde inhoud met 1 klik naar meerdere mensen te versturen. Via SMS, Email of app. Of alle drie. Dit scheelt je enorm veel tijd en vergroot je bereik aanzienlijk.
  2. Behoud over je organisatie de juiste toonzetting in je communicatie. Door 1x goed na te denken over de toonzetting van de communicatie met je klanten voor specifieke situaties en dit vervolgens voor iedereen beschikbaar te maken, kan iedereen gebruik maken van deze berichten zonder zich elke keer zorgen te maken over de inhoud en toonzetting.
  3. Personaliseer berichten automatisch. Dit kan zonder dat de coach hoeft te zoeken naar de juiste details. Maak automatisch voornaam, achternaam, adres en andere details beschikbaar in je template. Gepersonaliseerde berichten worden namelijk 4x tot 6x vaker geopend.
  4. Verklein de kans op fouten. Omdat er geen noodzaak is om opnieuw dingen te typen, verklein je de kans op fouten en ontevreden klanten.
  5. Gebruik hetzelfde bericht keer op keer op keer op keer. Je hoeft niets opnieuw te typen of te knippen en plakken. De template is altijd daar te vinden waar je het nodig hebt. Dit scheelt enorm veel tijd, energie en frustratie.

Wil je weten hoe je als werkplein of leer-werkbedrijf ook effectiever en efficiënter kunt werken met ondersteuning van data- en digitale middelen? Neem contact met ons op via info@8ting.nl of 06.10300649.