«  Terug naar overzicht

Laborijn start na wsw nu ook met 8ting voor bijstand

Op donderdag 5 juli nam het matching team van Laborijn het 8ting platform in gebruik. Deelnemers van de ‘werkmiddag’ kregen de app geïnstalleerd op hun mobiele telefoon. Laborijn is de uitvoeringsorganisatie van de Participatiewet en de Wsw voor de gemeenten Doetinchem, Aalten en Oude IJsselstreek en de Wsw voor de gemeente Montferland.

Digitale ondersteuning 
Op de ‘werkmiddag’, die wekelijks plaatsvindt, krijgen uitkeringsgerechtigden ondersteuning van Laborijn bij het vinden van een baan. Deze ondersteuning wordt nu digitaal uitgebreid dankzij de app. De app geeft de gebruiker informatie over zaken rondom uitkering en werk. In de app staan onder meer sollicitatietips en actuele vacatures. Daarnaast is, door een chatfunctie, snel en persoonlijk contact met de coaches van Laborijn mogelijk.

Uitbreiding
Vorig jaar is Laborijn, in samenwerking met 8TING, gestart met digitale ondersteuning van haar doelgroepen. Tijdens deze pilotfase, waarbij een beperkte groep experimenteerde met de app, is gebleken dat de communicatie tussen gebruikers en Laborijn werd geoptimaliseerd. De gebruikers voelden zich beter geïnformeerd. Met de uitbreiding van de app naar de groep uitkeringsgerechtigden hoopt Laborijn al haar doelgroepen nog beter te kunnen ondersteunen.