«  Terug naar overzicht

Laborijn en 8TING sluiten convenant voor structurele samenwerking

Laborijn en 8TING hebben op maandag 17 oktober een convenant getekend. Dit convenant omvat de invulling van een langdurige samenwerking op het gebied van de inzet van digitale middelen binnen het sociale domein, met een specifieke focus op Sociaal Werk.

Wouter Klunder, directeur van 8TING legt uit: “We hebben in de gemeente Enschede veel bewezen ervaring met het ondersteunen van werkcoaches en werkzoekenden in de bijstand. We hebben hier onder andere een hogere klanttevredenheid en een hogere en meer duurzame uitstroom naar werk bereikt. Het belangrijkste is daarnaast dat we werkcoaches in staat stellen om meer mensen persoonlijke aandacht te geven. We willen deze ervaring graag doorgeven aan en uitbreiden met SW organisaties.”

Bart van den Berg, Manager werkgeversdienstverlening en detachering van Laborijn: “Ons landschap verandert snel, maar waar het voor ons uiteindelijk om draait blijft de mens. We willen binnen deze samenwerking samen leren en innoveren om ook op de lange termijn onze medewerkers en opdrachtgevers maximaal aandacht te kunnen geven, te begeleiden en te ontwikkelen.”

Over Laborijn

Laborijn is een uitvoeringsorganisatie van de Participatiewet en Wsw voor de gemeenten Doetinchem en Oude IJsselstreek en voert tevens de Wsw uit voor de gemeente Montferland.

Bij Laborijn staat werk voorop. Elke inwoner moet kans hebben op een zo zelfstandig mogelijk leven.

In de visie van Laborijn draagt werk daaraan bij. Laborijn ondersteunt inwoners voor wie werk niet vanzelfsprekend is, op weg naar hun baan.