«  Terug naar overzicht

Kennissessie 8 maart


Hoe zet ik data & digitaal succesvol in bij participatiebedrijven en werkpleinen

Graag nodigen we u uit voor een kennissessie op donderdag maart 2018 over de mogelijkheden en ervaringen van data-analyse en digitale toepassingen in het arbeidsdomein.

De resultaten laten zien dat er met slimme technologie en de inzichten die door koppeling van data verkregen worden, veel nieuwe deuren geopend worden.

Tijdens deze kennissessies delen we onze ervaringen en resultaten uit projecten en pilots die in de afgelopen 2,5 jaar binnen het arbeidsdomein zijn uitgevoerd. Een aantal van deze projecten zijn gevolgd door wetenschappers en onderzoekers.


10.00 - 11.00: Data en digitaal voor de begeleiding voormalig SW-medewerkers

Wat er nu al mogelijk is met digitale persoonlijke aandacht in het participatiebedrijf

In mei 2017 ging Laborijn met 8TING van start in een pilot onder gedetacheerde medewerkers. Zij kregen naast de persoonlijke begeleiding door de coaches van Laborijn, via een app digitale begeleiding, communicatie en ondersteuning.

Het onderzoekscentrum van Hogeschool Saxion volgde gedurende drie maanden de jobcoaches en gedetacheerde werknemers. Laborijn gaat verder met de organisatie brede uitrol van deze digitale aanpak en deelt haar ervaringen en plannen met u.


11.30 - 12.30: Inspiratie sessie voor Participatiebedrijven & Werkpleinen

Digitale middelen en data in het commerciële domein

Hoe worden momenteel digitale middelen en data binnen het commercieel domein toepast om effectiever klanten in beeld te brengen en vast te houden?

Arjan van Liere van Present Media praat u bij over de verschillende ontwikkelingen bij de inzet van oa big data en marketing profiling die in de commerciele branche al ingezet worden om klanten te werven en te begeleiden naar verkoop en zo resultaten en omzetgroei voorspelbaar te maken.

Is dit ook toepasbaar voor uw organisatie? Wat betekent dit voor het sociaal domein?

12.30 – 13.00 uur Lunch


13.00 - 14.30: Met data en digitaal effectiever en efficienter uit de Bijstand

Resultaten en lessons-learned op het vlak van data, digitaal en organisatie

In deze sessie komen de ervaringen aan bod die zijn opgedaan in het ‘bijstandsdomein’ o.a. bij de gemeente Enschede, Zaanstad & Deventer. We delen ervaringen uit de verschillende pilots en leren van data en inzichten in de praktijk.


Wat kunt u verwachten?

In beide sessies gaan we dieper in op de volgende onderwerpen:

  • resultaten
  • lessons learned 
  • rol van online/digitale ondersteuning in communicatie
  • begeleiding en ontwikkeling van deelnemers
  • rol van coach en organisatie

We organiseren de kennissessie op een centrale locatie in het land.

Reserveer u uw plaats!

We hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Reserveer daarom alvast een plaats voor een of alle sessies via communicatie@laborijn.nl!

Voor overige vragen, neem contact op met communicatie@laborijn.nl.