«  Terug naar overzicht

8TING Cloud startup van het jaar

Tijdens de jaarljkse Nederlandse Cloud Awards is 8TING door de jury als beste cloud start-up gekozen. De technologie en de programma’s van het Enschedese bedrijf dat e-commerce technologie en marketing-principes toepast om onder andere mensen in de bijstand naar werk te begeleiden, worden momenteel al ingezet door Gemeente Enschede, Werkplein Drentsche Aa (Assen), Gemeente Zaanstad. Ook Gemeente Deventer start in de aankomende maanden met de innovatie aanpak. Daarnaast starten SW-organisatie Laborijn uit Doetinchem en Alifa uit Enschede op korte termijn met 8TING om respectievelijk gedetacheerde werknemers digitaal te begeleiden en ouderen met elkaar te verbinden.

De maatschappelijke impact, het potentieel voor bredere toepassingen en de impact op effectiviteit en efficiëntie die de inzet van 8TING met zich meebrengt, gaven voor de jury de doorslag in het toekennen van de prijs. Ook de manier waarop 8TING in staat is geweest de sprong te maken van concept naar product en daarmee in haar eerste jaar al een klantenbasis neer heeft weten te zetten oogstte veel lof bij de jury.

Met de verkiezing als Beste Cloud Start-up is 8TING tevens genomineerd voor de EuroCloud Awards die in oktober dit jaar in Madrid plaats zullen vinden.