Media & downloads

Aan de inzet van digitale persoonlijke aandacht, sociale digitale innovatie zijn inmiddels meerdere artikelen, whitepapers en andere vormen van media gewijd. Hieronder vind u een selectie van deze zaken.

8TING - Digitale aandacht werkt

Positioning paper over de visie, aanpak en de resultaten van het 8TING programma. Opgesteld in een samenwerking van 8TING technologische- en kennispartners.

Download: 8TING - Digitale aandacht werkt


Programma Digitale arbeidsmarkt - resultaten en geleerde lessen

Whitepaper over de resultaten en geleerde lessen van het DIA Programma dat in 2015 in Enschede plaatsvond. Opgesteld door Gemeente Enschede, UWV, Universiteit Twente en Present Media. 

Download: Whitepaper: Programma digitale arbeidsmarkt


Rapportage DIA Universiteit Twente - Prof. dr. Wolfgang Ebbers

Het eindrapport van het onderzoek naar het project Digitale Innovatie Arbeidsmarkt van de gemeente Enschede en het Werkplein Twente door het Center for e-Government Studies van de Universiteit Twente. Het rapport geeft een overzicht van: 

• de DIA 2-meting (de derde en laatste dataverzameling aan de hand van een online enquête uit de populatie van WWB-werkzoekenden uit de regio Twente/Enschede) afgezet tegen de 0-meting, 

• de daadwerkelijke uitstroomcijfers. 

• de belangrijkste uitkomsten uit de interviews met deelnemers van de DIA–interventie 

 Download: Eindrapport DIA Enschede


Film: Programma DIA Werkplein Twente

Korte film over de resultaten en geleerde lessen van het DIA Programma dat in 2015 in Enschede plaatsvond. In de film wordt het programma door verschillende stakeholders van oa Werkplein Twente, Gemeente Enschede, het UWV, de Universiteit Twente en Present Media toegelicht.

Bekijk: Film: Programma DIA Werkplein Twente: resultaten en geleerde lessen