8ting kan door haar flexibele opzet, voor meerdere groepen in het sociaal domein ingezet worden.

Momenteel ontvangen mensen vanuit de gebieden: 'Bijstand', 'Leerwerkbedrijven' en 'Vitaliteit ouderen', al dagelijks persoonlijke aandacht met 8ting.

Bijstand

Binnen het domein arbeid ondersteunt 8ting coaches van de uitvoerende instanties bij het in beeld houden van en begeleiden van werkzoekenden naar werk. 8ting meet de effectiviteit van bestaande interventies en helpt zo meer interventies op maat aan te bieden. Wetenschappelijk onderzoek van de UT laat zien dat 8ting de mogelijkheid biedt om de tevredenheid ten aanzien van de aangeboden diensten van het werkplein te vergroten. Daarnaast realiseerde 8ting over een periode van 2 jaar een 24% verhoging in uitstroom uit de bijstand ten opzichte van de controlegroep.

Gemeente Enschede, Gemeente Deventer, Werkplein Zaanstad (Werkom)

Lees hier meer over 8ting voor de bijstand >>>


Leerwerkbedrijven

Door interne- en gedetacheerde werknemers frequenter op maat te informeren over de eigen organisatie en collega’s, door hen kansen voor ontwikkeling en vacatures aan te bieden en door direct digitaal contact met de coach te bieden, helpt 8ting leerwerkbedrijven meer mensen te begeleiden naar participatie.

Laborijn Doetinchem

Lees hier meer over 8ting voor Leerwerkbedrijven  >>>

Vitaliteit Ouderen

Ouderen willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven en regie houden over hun eigen leven. Dit lukt goed als zij geestelijk en lichamelijk actief, ofwel vitaal zijn. Dit lukt minder goed als ouderen in een sociaal isolement verkeren. Psychische klachten en gezondheidsproblemen liggen dan op de loer.

Met 8ting is de GezelschApp ontwikkeld. De app brengt ouderen bij elkaar op basis van gemeenschappelijke interesses. Ook krijgen zij een overzichtelijk, relevant en uitnodigend aanbod van diverse activiteiten voorgeschoteld. Als gevolg breiden zij hun sociale kring uit en komen letterlijk en figuurlijk meer in beweging. Daarmee draagt de GezelschApp bij aan de zo belangrijke vitaliteit van ouderen.

 

Alifa Enschede

Lees hier meer over 8ting voor Vitaliteit Ouderen >>>