8TING in uw gemeente

De basis voor 8TING is gelegd in Enschede. Met ruim 158.000 inwoners is Enschede één van ‘s lands grootste steden. Grotestedenproblematiek hoort daar uiteraard bij. Eind 2015 heeft Enschede aan zo’n 7.000 inwoners bijstand uitgekeerd. Dit zorgt voor een enorme druk op de totale begroting van de stad. Daarnaast willen werkzoekendenbegeleiders van Werkplein Twente van betekenis kunnen zijn, vooral voor kwetsbare groepen. Zij raken echter verstrikt in het web van regels, proces- en systeemafspraken waardoor zij steeds minder aandacht kunnen geven aan het individu. De bereidheid om op een innovatieve manier aan de slag te gaan met dit arbeidsmarktvraagstuk is in de gemeente Enschede daarom groot.

24% verhoging in uitstroom, 30% verhoging in caseload

Met de inzet van 8TING is over een periode van 2 jaar een verhoging van 24% in uitstroom gerealiseerd ten opzichte van de controlegroep. Alternatief hebben we laten zien dat de caseload met 30% verhoogd kan worden, met gelijkblijvende uitstroomresultaten.

Daarnaast heeft de inzet van digitale persoonlijke aandacht en de lessen die dagelijks uit de data getrokken worden tot een compleet nieuw perspectief geleidt over hoe digitale middelen werkcoaches en werkzoekenden beter kunnen ondersteunen.

________

Caroline Van de Zanden - werkzoekendenbegeleider en trainer bij Gemeente Enschede: “De frisse aanpak van 8TING zorgt voor een nieuwe dynamiek in het contact met de werkzoekende.”

________

Meer digitale aandacht in Nederland

Met de bewezen resultaten in Enschede zijn inmiddels ook Gemeente Zaanstad, Deventer Werktalent en Leerwerkbedrijf Laborijn aangehaakt in de beweging die digitale persoonlijke aandacht heet.

Met de inzet van 8TING krijgen nu ook deze gemeenten hun werkzoekenden beter in beeld en weten zij grotere groepen in beweging te zetten. Door daarnaast geleerde lessen, observaties en analyses actief te delen, profiteren zij actief van de beweging die bij de andere gemeenten plaatsvindt.

Lees hier meer over 8ting voor de bijstand >>>

Lees hier meer over 8ting voor Leerwerkbedrijven  >>>

________

Albert Fransen - Gemeente Enschede:

Met 8TING faciliteren we meer persoonlijk contact door middel van moderne digitale middelen. 8TING geeft zo meer rendement voor werkzoekenden en werkplein. De werkzoekende met zijn behoeften staat centraal, hij of zij krijgt ondersteuning op maat. Leefwereld en systeemwereld komen veel dichter bij elkaar."

________

Natuurlijk wilt u weten wat 8TING voor uw gemeente en uw inwoners kan betekenen. Neem contact met ons op en wij lichten graag toe hoe ook uw gemeente digitale innovatie in de arbeidsmarkt kan toepassen.

U kunt ons bereiken op telefoonnummer 06 -147 576 34 of per mail op info@8ting.nl